آموزش خورشت آلوبخارا مجلسی با گوشت

آموزش خورشت آلوبخارا مجلسی با گوشت

خورشت آلو جزو خوشمزه ترین غذاهای ایرانی است که اغلب همراه همیشگی میهمانی ها و دورهمی هاست. این خورشت خوشمزه به دلیل طعم خاصی که دارد، همیشه طرفداران زیادی داشته است و بدلیل ظاهر شیکی که دارد، اغلب در مراسم ها سرو می شود. خورشت آلوبخارا را هم میتوان با گوشت گوسفندی و هم با گوشت مرغ تهیه کرد. ما در این مقاله آویشه قصد داریم طرز تهیه خورشت آلوبخارا با گوشت را به شما آموزش دهیم.آویشه به عنوان یکی از معتبرترین مراکز تولید آلوبخارا و همچنین انواع خشکبار و لواشک، سالهاست که در این زمینه فعالیت دارد و محصولات ارگانیک خود را در سراسر ایران به فروش می رساند. اگر شما هم قصد خرید آلوبخارا، آلونمکی، انواع لواشک خانگی و سایر خشکبار را دارید، می توانید از طریق سایت آویشه، سفارش خود را ثبت کرده و در محل دریافت نمایید.
برای آموزش پخت خورشت آلوبخارا با گوشت همراه ما باشید.

مواد لازم برای پخت خورشت آلو:

گوشت خورشتی گوسفندی ۵۰۰ گرم
آلو بخارا ۲۵۰ گرم
خلال بادام و پسته ۱ فنجان

زرشک ۱ فنجان

هویج ۱ عدد

پیاز متوسط ۱ عدد

سیب زمینی بزرگ ۱ عدد

رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذا خوری بزرگ

عرق گلاب ۱ فنجان

شکر نصف فنجان

زعفران دم کرده نصف فنجان

آب به میزان لازم

روغن مایع ۱ فنجان

نمک، فلفل، دارچین و زردچوبه به میزان لازم

مرحله اول تهیه خورشت آلوبخارا:


اولین مرحله پخت گوشت است. البته لازم است ابتدا پیاز را پوست گرفته و با رنده ریز، رنده کنید. پیاز را درون قابلمه بریزید و کمی روغن به آن اضافه کنید. اجازه دهید رنگ پیاز طلایی شود. اکنون تکه های گوشت را که از قبل آماده کرده بودید، به پیاز تفت داده شده اضافه نمیکی. کمی ادویه به گوشت اضافه کنید تا طعم دار شود.
رب گوجه را به گوشت اضافه کنید. حدود ۵ دقیقه مواد را با هم تفت دهید تا رب گوجه کاملا به مواد رنگ قرمز بدهد. اکنون ۵ لیوان آب به قابلمه اضافه کنید. زیر شعله را زیاد کنید تا مواد به نقطه جوش برسند. بعد از اینکه مواد درون قابلمه شروع به جوشیدن کرد، زیر شعله گاز را کم کنید. اجازه دهید گوشت حدود یک ساعت بپزد و طعم دار شود.

مرحله دوم از تهیه خورشت آلو:


در مرحله دوم نوبت به پخت آلوبخارا میرسد. آلو را بشویید و سپس کاسه ای را پر از آب کنید. آلوبخارا را درون کاسه پر از آب بریزید و اجازه دهید نیم ساعت درون آب بماند تا خیس بخورد. اکنون آلو را به قابلمه گوشت در حال پخت اضافه کنید و اجازه دهید تا نیم ساعت با گوشت پخته شود.

سومین مرحله از طبخ خورش آلوبخارا:


نوبت به هویج میرسد. هویج ها را بشویید و با رنده درشت، رنده کنید. به قابلمه حاوی گوشت و آلو اضافه کنید تا همه مواد با هم پخته و طعم دار شوند. البته میتوانید هویج را به صورت دلخواه و با قالب ستاره و … نیز برش بزنید تا مجلسی تر باشد.

مرحله چهارم پخت خورشت:


اکنون که تمامی مراحل مربوط به پخت خورشت آلو را انجام دادیم، نوبت به سرخ کردن سیب زمینی میرسد. سیب زمینی ها را میتوانید به صورت خلالی آماده کنید. و یا با قالب برش بزنید. بعد از برش زدن سیب زمینی، آن را درون سبد بریزید و بشویید، سپس کمی اجازه دهید تا آب اضافی خارج شود. با دستمال تمیز آشپزخانه، سیب زمینی ها را خشک کنید و درون تابه ای که داغ شده، روغن بریزید و آن را سرخ کنید. سیب زمینی ها را برای تزئین کنار بگذارید.

در تابه ای دیگر، کمی روغن بریزید. خلال بادام و پسته و زرشک را اضافه کنید و هم بزنید. سپس کمی شکر به این مواد اضافه کنید و هم بزنید تا ترکیب شوند. حرارت را فورا خاموش کنید تا رنگ زرشک تیره نشود. این ترکیب را نیز کنار بگذارید تا بعدا برای تزئین استفاده کنید.

مرحله پایانی پخت خورشت:

وقتی که خورشت قوام آمد و جاافتاد، مرحله نهایی است. در این زمان کمی گلاب و مقداری زعفران را به خورشت اضافه کنید و کمی آن را هم بزنید تا به همه قسمتهای قابلمه برسد. البته توجه کنید که هم زدن بیش از اندازه باعث میشود آلوبخارا، شکل خود را از دست بدهد. پس مراقب باشید. پس از گذشت چند دقیقه، خورشت را در ظرف مورد نظرتان بریزید و با سیب زمینی سرخ کرده و خلال پسته و بادام تزئین کنید. شما میتوانید این خورشت فوق العاده خوشمزه را در مراسم و میهانی ها در کنار یک پلوی زعفرانی سرو کنید.

نکات تکمیلی در پخت خورشت آلوبخارا:

  • برای تهیه این خورشت، از گوشت قرمز قرمه ای استفاده شده است.
  • در صورت تمایل می توانید به جای گوشت قرمه ای، از گوشت چرخ کرده، گوشت مرغ و قلقلی نیز در پخت خورشت آلوبخارا استفاده کنید.
  • بسیاری از افراد ترجیح میدهند از اسفناج و میوه بــه، در تهیه این خورشت استفاده کنند. شما میتوانید بسته به ذائقه تان، از این دو ماده نیز استفاده کنید.
  • استفاده از رب گوجه فرنگی در طبخ این خورشت اختیاریست. در صورت تمایل می توانید آن را حذف کنید.
  • برای تزئین می توانید از مقداری گشنیز یا جعفری تازه مقداری نیز استفاده نمایید.
  • می توان از لپه هم در پخت خورشت آلوبخارا استفاده کرد. به این صورت که لپه ها را از قبل، به مدت چند ساعت خیس کنید و سپس در ظرف جداگانه ای بپزید. سپس به قابلمه حاوی گوشت و آلو اضافه کنید.
  • برای آنکه آلوبخارا در حین پخت وا نرود و از حالت مجلسی بودن خارج نشود، بهتر است بعد از اینکه آلوها خیس خورد، آن را در کمی روغن تفت دهید و سپس به قابلمه گوشت اضافه کنید.
  • اگر تصمیم دارید از مرغ در پخت خورشت آلو استفاده کنید، بهتر است حدود ۵ دقیقه مرغ را دردن قابلمه آب در حال جوش بگذارید و اجازه دهید در آب در حال جوش، کمی بماند. اکنون کفی که روی قابلمه ایجاد شده است را بگیرید، و آب مرغ را عوض کنید و مجددا مرغ را درون قابلمه آب جوش بگذارید تا بپزد. بهتر است از پیاز و کمی ادویه و نمک برای برطرف کردن بوی مرغ استفاده کنید. سپس مرغ ها را درون تابه ای با روغن سرخ کنید و به قابلمه آلو اضافه نمایید.

توجه داشته باشید که کیفیت آلوبخارا، تاثیر مهمی در کیفیت خورشت دارد. بنابراین خیلی مهم است که حتماً از آلوبخارای تازه و با کیفیت استفاده کنید.

جهت تهیه و خرید آلوبخارا با کیفیت و مرغوب می توانید از طریق فروشگاه اینترنتی آویشه اقدام کنید.

دیدگاهتان را بنویسید