آموزش لواشک کیوی خانگی

با نزدیک شدن به فصل پاییز و آمدن کیوی در میوه فروشی ها، بازار لواشک کیوی هم داغ می شود. لواشک کیوی جزو پرفروش ترین لواشک هاست که طرفداران زیادی دارد و به دلیل طعم ترش و خاصی که دارد بسیاری از افراد را مجذوب خود کرده است. اگر فرصت کافی برای تهیه لواشک را در منزل دارید همراه ما باشید و این مقاله را تا انتها دنبال کنید تا با روش تهیه لواشک کیوی خانگی آشنا شوید و نکات کلیدی برای داشتن لواشکی خوشمزه را به شما بگوییم. چنانچه زمان کافی برای تهیه لواشک در خانه را ندارید، می توانید لواشک های با کیفیت آویشه را از طریق سایت و یا پیج اینستاگرام سفارش دهید و در محل دریافت کنید. آویشه سالهاست که در زمینه فروش لواشک خانگی همچون لواشک زردآلو، لواشک آلوچه و لواشک انار و همچنین فروش آلونمکی و آلوبخارا فعال است و محصولات خود را به سراسر کشور ارسال می کند.

آموزش لواشک کیوی خانگی

مواد لازم برای تهیه لواشک کیوی:

کیوی3 کیلوگرم
شکربه مقدار دلخواه

مرحله اول: آماده کردن میوه ها

کیوی ها را درون سبدی بریزید و بشویید. بهتر است از کیوی های سالم استفاده کنید تا نهایتا طعم لواشک به دست آمده خومزه تر باشد. کیوی هایی که کمی نرم شده است برای تهیه لواشک مناسب هستند. بعد از شستن میوه ها، قسمت هایی که ممکن است کمی خراب باشد را با چاقو از آن جدا کنید. پوست کیوی ها را بگیرید و آن ها را به تکه های کوچک تر تقسیم کنید و درون قابلمه ای بریزید.

مرحله دوم: پختن کیوی ها

پس از اینکه کیوی ها را خرد کردید و درون قابلمه ریختید، مقدار کمی آب به آن اضافه کنید. قابلمه را روی شعله گاز قرار دهید و اجازه دهید به نقطه جوش برسد. وقتی مواد داخل ظرف به نقطه جوش رسید، شعله گاز را کم کنید و اجازه دهید میوه ها کاملا پخته و نرم شود. در این فاصله زمانی، مرتب میوه ها را هم بزنید و از آن غافل نشوید.

با توجه به ذائقه تان و در صورتیکه تمایل داشته باشید می توانید در این مرحله مقداری شکر را به مواد درون ظرف اضافه کنید تا لواشک طعم شیرین تری به خود بگیرد.

 پس از اینکه میوه ها کاملا نرم شدند و آب اضافه هم تبخیر شد، و غلظت مواد مانند سُس شد، شعله گاز را خاموش کنید و اجازه دهید تا مایع آماده شده خنک شود.

مرحله سوم: میکس کردن کیوی ها

اکنون که میوه ها پخته شده و سرد شده است، لازم است آن را نرم کنید. برای این کار می توانید از مخلوط کن یا غذاساز استفاده کنید و یا با گوشت کوب برقی کیوی ها را نرم کنید.این نکته را در نظر داشته باشید که کیوی های پخته شده بایستی غلیظ باشد و حالت سُس غلیط به خود گرفته باشند.

مرحله چهارم: خشک کردن لواشک به روش سنتی

بعد از اینکه کیوی های پخته شده را کاملا میکس کردید و الت پوره ای به خو گرفت، زمان خشک کردن فرا می رسد. درون یک سینی را با نایلون بپوشانید و مایع لواشک را روی آن بریزید و با پشت قاشق مواد را صاف کنید. به گونه ای که ضخامت تمام قسمت ها یکسان باشد و قسمتی نازک تر یا بعضی بخش ها ضخیم تر نشود.  در نظر داشته باشید که اگر ضخامت لایه لواشک بیش از اندازه باشد ممکن است حین خشک شدن کپک بزند و خراب  شود. سینی را در جایی که نور مناسبی قرار دهید. بعد از 2 الی 3 روز لواشک آماده است.

روی طرف رویی لواشک را هم پلاستیک بکشید و در جای خنک نگهداری کنید.

مرحله پنجم: خشک کردن لواشک به روش سولاردم

اگر مکان مناسبی برای خشک کردن لواشک ها ندارید و یا هوا سرد شده است و تایم زیادی برای خشک کردن ندارید، می توانید به کمک سولار، لواشک را یک روزه خشک کنید.

با توجه به اندازه سولاردم، سینی مناسب را انتخاب کنید و مایع لواشک را درون سینی بریزید و آن را با قاشق صاف کنید. سینی را درون سولار قرار دهید و دکمه کانوکشن را فشار دهید. اکنون دکمه اینتر را بزنید و دمای 120 درجه را انتخاب کنید و زمان را روی 15 دقیقه تنظیم کنید. پس از تمام شدن زمان، سینی لواشک را بیرون آورده و چک کنید اگر نیاز بود مجددا سولار را روشن کنید. در غیر این صورت سینی لواشک را درون سولار خاموش قرار دهید تا در همان دما باقی بماند و کم کم خشک شود. به همین سادگی می توان لواشک را یک روزه آماده و خشک کرد.

نکات کلیدی در تهیه لواشک کیوی

  • اگر کیوی انتخابی شما کمی ترش است، برای متعادل کردن طعم آن می توانید از ترکیب سایر میوه ها همچون سیب نیز استفاده کنید. بنابراین سیب را شسته و خرد کنید و به قابلمه حاوی کیوی در حال پخت اضافه کنید تا با هم پخته و نرم شوند. و نهایتا همه را با هم میکس کنید.
  • بهترین مکان برای نگهداری کوتاه مدت لواشک، کابینت تاریک و خشک است.
  • اگر قصد دارید لواشک را در تایم طولانی تری مصرف کنید، آن را درون ظرف درب بسته ای  درون یخچال نگهداری کنید.
  • در صورتیکه طعم ترش کیوی را می پسندید، شکر را حذف کرده و به جای آن به مواد در حال پخت کمی نمک اضافه کنید.

خواص لواشک کیوی

کیوی منبعی غنی و سرشار از ویتامین C است و مقدار ویتامین C آن از پرتقال نیز بیشتر است. ویتامین ث موجود در کیوی ۲ برابر پرتقال، ۶ برابر لیمو ترش و میزان مواد مغذی آن ۸ برابر سیب است. همچنین دانه‌های سیاه آن حاوی ویتامین D است.

کیوی همچنین دارای ویتامین A ویتامین‌های B۱، B۲، B۳ و سایر ویتامین‌های گروه ب می‌باشد. کیوی از میوه‌های بسیار کم کالری است.  به همین دلیل برای افرادی که وزن بالا و دیابت دارند، باتوجه به کالری و قند کمی که دارد، بهترین میوه زمستان به حساب می آید. ویتا مین E موجود در کیوی باعث پیشگیری از سرطان می شود. همچینن کیوی با داشتن خواص آنتی اکسیدانی اش باعث پیشگیری از تب، ناراحتی های معده، بی حالی و خستگی می شود و از طرفی چون لواشک، عصاره میوه است تمامی این خواص در لواشک کیوی نیز نهفته است.

شما عزیزان میتوایند لواشک کیوی خانگی را از سایت آویشه به صورت آنلاین سفارش دهید و در محل دریافت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید