سرکه سیب یک اسید سالم و مفید است، که دارای خاصیت تصفیه خون، خاصیت ضد باکتریایی، ضد ویروسی و همچنین دارای تاثیر مثبت بر کبد و کیسه صفرا است. سرکه سیب از گرفتن آب سیب و تخمیر و اسیدی کردن آن بهدست میآید. این اسید سالم دارای مزایای فراوان دیگری نیز است، اما مسئلهای که بیشتر مورد توجه قرار گرفته است، تاثیر و نقش مهم سرکه سیب بر سلامت و پاکسازی قسمتهای مختلف بدن از جمله دستگاه گوارش است. در بدن سموم زیادی وجود دارد که از راههای گوناگونی مانند پوست، کلیه و روده دفع میشوند، سرکه سیب به این نقاط کمک میکند که بتوانند سموم بیشتری دفع کنند
عملکرد سرکه سیب برای دستگاه گوارش
نظرات متفاوتی درباره عملکرد سرکه سیب در دستگاه گوارش وجود دارد. برخی معتقد به آثار و خواص بینظیر سرکه سیب در مشکلات دستگاه گوارش و درمان و حتی پیشگیری از آن هستند و معتقدند استفاده از سرکه سیب درصد بالایی از مشکلات گوارشی را درمان کرده و مانند یک معجزه عمل میکند. از طرف دیگر برخی بر این هستند که استفاده از سرکه سیب به ویژه استفاده زیاد از آن به علت اسیدی بودن نهتنها به درمان مشکلات گوارشی کمک نمیکند بلکه میتواند منجر به آسیبها و بیماریهای دیگر مانند زخم معده و مشکلات گوارشی شود.
خواص اصلی سرکه سیب
بدن به طور معمول قادر به سم زدایی است اما شواهد علمی زیادی وجود ندارد که رژیم های سم زدایی می تواند سم را از بدن حذف کند. بسیاری از مردم از رژیم های سم زدایی استفاده می کنند تا غذاهای فرآوری شده را حذف کرده و غذاهایی کاملا سالم را مصرف کنند. خواصی که سرکه سیب به عنوان سم زدا دارد به صورت داخلی و خارجی است و شامل موارد زیر می شود:
تزریق خوب آنزیم به بدن
افزایش مصرف پتاسیم
ایجاد یک سیستم ایمنی سالم
کمک به کنترل وزن
ایجاد تعادل PH در بدن
کمک به هضم درست غذا
افزودن باکتری های خوب برای عملکرد درست سیستم ایمنی و روده
کمک به حذف سموم از بدن
درمان آکنه که استفاده ی خارجی آن است
احتمالا شما هم شنیده اید که سرکه سیب باعث کاهش اشتها و سوزاندن چربی می شود و حتی مطالعاتی نیز وجود دارد که افزودن سرکه سیب به رژیم غذایی روزانه به بیماری هایی چون دیابت نوع 2 و کلسترول بالا کمک می کند.
نحوه استفاده سرکه سیب
فارغ از نظرات مثبت و منفی درمورد استفاده از سرکه سیب اگر این نتیجه حاصل شد که از سرکه سیب استفاده شود، لازم است حتما از طریقه مصرف آن آگاه شد تا از عوارض احتمالی پیشگیری شود.
از سرکه سیب باید به اندازه کم استفاده شود
قبل از مصرف حتما سرکه را در مقداری آب حل کنید
اگر از دارو استفاده میکنید حتما از عدم تداخل و آسیب دارو با سرکه اطمینان حاصل کنید
از مصرف سرکه با معده خالی خودداری کنید
سعی کند حدالامکان بعد از مصرف غذا از سرکه سیب استفاده کنید
در صورت استفاده نادرست از سرکه ممکن است مری دچار آسیب شود
برای جلوگیری از آسیب سرکه به دندان سعی کنید از نی استفاده کنید
بهتر است از ترکیب سرکه به همراه آب و عسل استفاده شود